Nepal

Mijn hart voor Nepal

In 1992 was ik voor de eerste keer in Nepal. Samen met mijn vriend heb ik een tocht gemaakt in de bergen en was meteen onder de indruk van de overweldigende bergen en ontzettend aardige mensen; ze waren zo vriendelijk en dat kwam recht uit het hart! Toen ik tijdens deze tocht mijn been brak (!) werd ik door de lokale mensen geholpen alsof ik hun eigen kind was. Deze reis naar Nepal heeft mijn leven voorgoed veranderd: ik ben me bewust van alles wat ik heb in dit leven en voorheen als vanzelfsprekend heb ervaren. Ik heb alles wat ik me wensen kan in dit leven: een baan, een huis, goede voeding en gezondheid. Daarom kan ik wanneer er moeilijke situaties in mijn leven voordoen het meestal gemakkelijk relativeren! Na deze eerste Nepal reis volgden vele anderen. Bijna alle bergpaden heb ik gelopen en ik maakte vrienden voor het leven; Nepal is mijn ‘second home’!

Samen met mijn moeder en zus sponsor ik twee weeskinderen. Zij leven in het huis van hun oma en kunnen naar school gedurende zeven jaar middels onze sponsering. Ik heb de twee jongens bezocht in 2013 en ze maakten het goed bij hun oma en oom! Dat was een fijn bezoek voor ons allemaal.

De sponsering gaat via Stichting Veldwerk; Scholarship.svn. Ik heb René Veldt ontmoet in 2000 en hij doet fantastisch werk in Nepal. Hier kun je meer informatie vinden over wat Stichting Veldwerk zoal doet: www.stichting-veldwerk.nl / scholarship.svn@gmail.com  

Ik vind het fijn om meer kinderen een betere toekomst te geven, een klein bedrag van elke klant is bestemt voor Laxmi Moktan, zij heeft op jonge leeftijd haar ouders verloren.  Ik ben blij dat Laxmi Moktan voor zeven jaar naar school kan gaan. Door joyfull sponsering heeft Laxmi een betere toekomst.