Joy Full's mini retreat

BODY, MIND & SOUL

Wil jij energie opsnuiven in de buitenlucht en op een relaxte en gezonde manier fitter worden? Je wordt je bewust van waar jij energie van krijgt en waar je energie aan verloren gaat. Ontspannen, bewegen en een gezonde leefstijl zijn leuk! Ik leer je hoe je nieuwe gewoontes, die bij jou passen, in je leven gaat brengen en volhouden.

Mijn specialiteit is het ontwikkelen van Morning Rituals die jou gaan helpen om een fijne dag tegemoet te gaan. Zo leer je zelf Happy Habits te creëren die goed voor je zijn. 

Gezond is lekker. We gaan het hebben over voeding. De maaltijden zijn dit weekend vegetarisch, veel groenten en fruit.  Laat me weten wat je niet graag eet, want we gaan lekker genieten. 

En natuurlijk heel veel aandacht voor de mind. Zijn er bepaalde denk strategieën die je energie kosten die je anders zou willen?? 

B & B:

Kosten:
1 overnachting      = 2 dagen € 259
2 overnachtingen = 3 dagen € 379 
3 overnachtingen = 4 dagen € 489
4 overnachtingen = 5 dagen € 599 

Programma 1 op 1:

Als ENERGY COACH wil ik je graag tools aanreiken zodat jij je meer energiek voelt. Mijn ervaringen over voeding deel ik graag met jou. 

TESTIMONIAL

Ik was zó toe aan ME-tijd en kon op heel korte termijn terecht bij Jolanda.

Het 3-daagse retreat dat zij aanbood sloot zij helemaal aan op mijn wensen, maar ze benoemde ook de achterliggende oorzaken van mijn gebrek aan energie en moeheid.

Gezonde voeding, rust, matige beweging, zelfverzorging, dat was wat ik nodig had en wat ik bij Jolanda vond. Met een berg informatie en inspiratie ging ik  de laatste middag weer naar huis.

Dank je wel, Jolanda!

Nannet

TESTIMONIAL

Mini retreat
Ik kwam na een drukke werkweek aan in een oase van rust bij Jolanda. Feest van herkenning, veel praten, en ook verrassende nieuwe inzichten om mijn leven toch weer net anders in te richten om meer energie en gezondheid te krijgen. (Fijn dat we het retreat programma door een paar beperkingen wat konden aanpassen!)
Weer thuis drie weken later valt op dat het eigenlijk nauwelijks moeite kost om nieuwe gewoontes in mijn leven in te passen, en de resultaten zijn ernaar: beter slapen, rustige darmen en minder kilo’s!
Dankjewel Jollie😘

Marian

Voorbereiding: Joyfull's afbouw schema

In verband met eventuele ontwenningverschijnselen is het verstandig om 2 weken voor de Joy FuLL’s mini retreat bepaalde stoffen af te bouwen. Jij weet zelf wel welke habit je wilt minderen of stoppen.

Koffie: Als je wilt stoppen met koffie drinken, dan kan je vanaf nu gaan minderen; In plaats van vier koffietjes eerst een paar dagen drie,  dan naar twee, dan naar 1 en verder afbouwen me tcafeïne-vrije koffie. Wil je gewoon koffie blijven drinken dan hoeft dit niet. Tijdens dit retreat kan je 2 x een koffie nuttigen naar wens. (Latte/Cappuccino} Weet wel dat 1of 2 kopjes koffie per dag okay voor je is, maar heel de dag door koffie drinken is niet echt gezond.

Suikers minderen:  langzaam afbouwen of “cold turkey”. Kijk wat bij jou past. Maak het niet moeilijker dan het is. Je hoeft er niet meteen een hele studie van te maken. Eet gewoon minder suiker. STOP met snoepen en frisdrank. Neem verse fruitsappen in plaats van alle sappen uit een pak. Kijk op de etiketten. Suikers zijn te vinden onder de naam; dextrose, glucose-fructosestroop, fructose etc. 

Koolhydraten: Naast producten als suiker zijn er ook producten die zich in je lichaam gedragen als suiker; de “slechte Koolhydraten”; brood, aardappelen, rijst, pasta, couscous , bloem, bladerdeeg patat en chips. Als je brood, rijst etc. wilt blijven eten neem dan de volkoren versies. Dit zijn de langzame koolhydraten die er voor zorgen dat je na de maaltijd niet in een “suikerdip” komt maar dat je bloedsuikerspiegel juist heel lang stabiel blijft en je dus niet zo snel een hongergevoel krijgt. 

Vet en eiwitten remmen de opname van suiker in je bloed, Dus neem gerust groenten met ei, lekkere salade met olijfolie en avocado. Stukje vis met groenten.Suiker verslaving zit hem vaak in de tussendoortjes, dus bereid je voor! Neem wat ongebrande noten, wat worteltjes met een yoghurt of humus dipje, rijst cracker met avocado. Pure chocolade is ook helemaal goed! Dan heb ik het over de 90 % variant. En een klein blokje!

Maak je eet- porties kleiner.

Als je acuut met alle suikers en koffie stopt kan je je wel vervelend voelen, hoofdpijn, trillerig. Maar ieder lijf reageert anders. Drink veel water en ga even naar buiten voor een wandeling of neem je rust op de bank. Wees niet te streng voor jezelf en luister naar je lijf.
Slaap voldoende.

Wil jij tijdens het retreat alleen groenten en fruit? Eet dan de week voordat je komt salades, verse soepjes, fruit- en groenten sapjes en smoothies.

Ik wens jou veel succes

 

Aanmelden en intakeformulier